Followers

Wednesday, February 15, 2012

endometriosis & cyst


Dengan lafaz بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم "Ya ALLAH ya Tuhanku, berikanlah kebahagiaan kepada kami ketika kesedihan mengisi hari kami. Berilah kekuatan kepada kami untuk menjadikan keluarga kami ini keluarga yang sentiasa dipenuhi dengan rasa cinta dan kasih sayang diantara satu sama lain. Dihiasi juga senantiasa dengan bacaan ayat-ayat suci Al-Quran.Ya ALLAH,Tuhan yang maha Pengasih dan Penyayang jadikanlah keluarga kami ini tenteram dan bahagia didalam keimanan dan ketakwaan kepada-MU.kurniakanlah zuriat yg soleh dan solehah kepada kami,peliharalah anak kami dan lahirkanlah ia dalam keadaan yg sempurna." Amin


lama kan saya tak update blog?
dengan kesihatan dan kesibukan menguruskan perniagaan yg agak kelam kabut,
saya seseolah hampir melupakan tentang dunia blog.(>.<)

saya pun tak pasti dengan keadaan diri saya sekarang.
tadi saya ke klinik,dah 2,3 hari sakit di bahagian ari-ari.kadang2 nak berjalan pun terpaksa slow2 je..
sebelum ni kesakitan tu akan datang sebelum dan selepas period.
itu pun cuma 2,3 hari tapi kali ni makin kerap.
risau dengan keadaan diri,saya terus ke klinik.masuk jumpa doc n saya terus cerita masalah saya.
terus doc suruh saya baring..lepas tu doc tekan perut saya dan kata doc saya
rasa ada 'sesuatu' kat sini sambil tekan perut saya.
mungkin awak ada endometriosis atau pun cyst..nak scan doc yg scan tu cuti.
lepas tu doc suruh saya amik air kencing takot-takot saya peknen.
dalam hati dah tahu saya bukan peknen.

lepas siap check sume doc sahkan saya hamil!
eh,bukan!tak hamil..cuma doc hairan dengan 'sesuatu' tu..
doc cakap lepas makan ubat klau sakit tu datang lagi memang saya akan scan.
tapi kalau betul-betul ada cyst,doc cakap memang tak boleh buat apa melainkan lakukan
pembedahan buang cyst tu.

rasa peluang untuk hamil makin nipis:(
rasa down sangat2 tapi saya tak de alami tanda2 cyst dan endometriosis tu sume!
harap-harap scan nanti tak ada berita sedih lagi untuk saya.
baru saya bertekad untuk tidak terlalu memikirkan pasal anak..
tapi bila saya diberitahu tentang "sesuatu",
terus rasa macam tak ada harapan...

~doakan saya yea semua..



4 comments:

Dahlia Sayang said...

insyaallah tak ada apa-apa.
sesuatu tu bukan cyst..
fikir yg baik-baik ye..
sabar.

sy doakan,semuanya baik-baik.

D Yatie said...

kuasa Allah sue, jangan putus berdoa dan berharap. kwn kite jugak ad buat pembedahan tu. satu falopio dah dibuang. dan bila dkt dgn tarikh kawen, ad trace lagi cyst pada sebelah falopio. hampir dibuang juga falopio tapi dapat buang secara lazer. alhamdulillah skrg dia hamil juga.

Asz Miza said...

Insyallah cheq sue akan selamat and boleh pregnant. Jangan risau sangat. Allah Maha Adil. Peluang cheq sue akan ada, cuma bila tu kita tak tahu. Semoga cheq sue sihat. Amin.

eKa said...

insyaallah takde pape tu

korang klik la lagi ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...