Followers

Thursday, February 9, 2012

saya hamil???

Dengan lafaz بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم "Ya ALLAH ya Tuhanku, berikanlah kebahagiaan kepada kami ketika kesedihan mengisi hari kami. Berilah kekuatan kepada kami untuk menjadikan keluarga kami ini keluarga yang sentiasa dipenuhi dengan rasa cinta dan kasih sayang diantara satu sama lain. Dihiasi juga senantiasa dengan bacaan ayat-ayat suci Al-Quran.Ya ALLAH,Tuhan yang maha Pengasih dan Penyayang jadikanlah keluarga kami ini tenteram dan bahagia didalam keimanan dan ketakwaan kepada-MU.kurniakanlah zuriat yg soleh dan solehah kepada kami,peliharalah anak kami dan lahirkanlah ia dalam keadaan yg sempurna." Amin
 
 
 err...tittle punyalah gempak tp hasilnya..
hampeh!hahaha..
tak nak lagi fikir pasal peknen ke,hamil ke,mengandung ke..
sebab?
sebab saya yakin satu hari nanti pasti ada rezeki buat saya.
cuma lambat atau cepat..

tapi...
penantian tu satu penyeksaan..
tiap kali pergi tengok baby,tuan rumah dan orang sekeliling mesti cakap
kawan-kawan dah dapat,awak bila plak?
x de rezeki lagi...
lepas gugur dlu awak tak lekat-lekat lagi.
erm..
tu jelah ayat saya bila orang sekeliling tanya pasal baby.
kat suami pn penah cerita macam ni..tp suami relax je(saya tau dia pn sedih)
kata suami saya mampu hamil cuma belum rezeki.
tu je ayat suami..dan saya terus diam.

hari ni rasa banyak sangat angin dalam tubuh ni.
nak muntah pun ada..lapar tp klau makan nak bernafas pun rasa susah.
bagitau mak..tp kata mak cek nanti tak datang period.
oh..

last-last dengar jelah cakap mak padahal saya takot kecewa.
yea..mmg sy tak ada kekuatan untuk buat upt.

4 comments:

D Yatie said...

InsyaAllah pasti akan tiba masanya...sue jgn stress2 sgt ye..

aTy _faRed~ said...

hurrmm...saye tau rasenyer...lepas gugur dulu..6 bulan kosong..memang malas nak menjawap..even dah pernah mengandung pon-orang still gak nak kate macam2...sigh..sabar ek dear...insyaallah..jage kesihatan baik2..akan ade rezki nanti..amin..[jgn try dulu upt tu..tunggu betul2 yakin]

cheq sue dieyha said...

D Yatie:insyaAllah..amin.sy pn x nak dah stress2 mcm dlu lg.

aty_fared:ingat pn mcm tu,x nak try lg upt tu.amin..berkat doa ibu mengandung.hehehe..

FaRaLySsA said...

Salam..
dear..sy doakan awk kuat utk tempuh semua dugaan..insyaAllah...saat awk bersedia, saat sang suami bersedia, insyaAllah Allah akan kurniakan zuriat..saya doakan awk..:) jgn lupa amalkan soalt sunat dhuha setiap hari..diikuti dgn baca surah al-Waqiah selepas solat..puase sunat setiap isnin dan khamis..insyaAllah..sy hny berkongsi..:) smoga cepat2 dpt beby ye..be strong ! :)

korang klik la lagi ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...