Followers

Saturday, June 9, 2012

spotting@tanda-tanda keguguran??







Dengan lafaz بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم "Ya ALLAH ya Tuhanku, berikanlah kebahagiaan kepada kami ketika kesedihan mengisi hari kami. Berilah kekuatan kepada kami untuk menjadikan keluarga kami ini keluarga yang sentiasa dipenuhi dengan rasa cinta dan kasih sayang diantara satu sama lain. Dihiasi juga senantiasa dengan bacaan ayat-ayat suci Al-Quran.Ya ALLAH,Tuhan yang maha Pengasih dan Penyayang jadikanlah keluarga kami ini tenteram dan bahagia didalam keimanan dan ketakwaan kepada-MU.kurniakanlah zuriat yg soleh dan solehah kepada kami,peliharalah anak kami dan lahirkanlah ia dalam keadaan yg sempurna." Amin


kehamilan saya kali ini benar-benar berbeza berbanding kehamilan yg gugur dulu.
kehamilan pertama dulu saya mudah rasa yg saya mengandung.
tapi kali ni dekat sebulan baru saya buat pregnancy test n start dari tu hati saya mula tak tenang.
hurm...

kalau dulu saya perasan yg badan saya naik dgn mendadak dan saya jadi kuat makan.
tapi kali ni saya rasa biasa-biasa je,pening kepala sikit2
dan langsung tak de rasa mual..biasa yg saya dengar.ibu mengandung yg ada alahan biasanya baby dia sihat.
macam tu ke?
dan ni buat saya jadi risau,lebih2 lagi masa scan 1st check up kat kk,
doc tak nampak lagi jantung..cuma nampak kantung baby.

dan sekarang saya kerap keluar cecair coklat macam baru habis period.
nak tunggu 19 hb depan macam tak sanggup,takut jadi apa-apa
sebelum sempat saya bertemu doc..
nak ke klinik,mak saya cakap benda tu biasa tapi kalau spotting rasanya tak banyak sgt.
dalam setitik dua je kn?
sapa2 ada pengalaman x?saya cuma berdoa n solat hajat je sekarang,hnya tu yg mampu saya buat sekarang.


p/s:doakan saya yea semua..semoga kandungan kali ni selamat.amin..


4 comments:

Asz Miza said...

Semoga semuanya slamat cheq sue..Dulu pun asz rasa 1st pregnancy sangat2 senang dan mudah. Bila dah 2nd ni semua benda nak lebih berhati2..rasa risau sangat2. Doa banyak2 k. :)

adyna said...

erm..akak pengalaman spotting macam tue.. bb no 3 akak meninggal sebab akak tumpah darah masa pregnant 5bulan..1.4 baru-baru nie sebaik-baiknyer jumpa doc

akak doakan semoga baby selamat..

tapi ape-ape pun Allah yang tentukan..kuatkan semangat yer

cheq sue dieyha said...

asz : hanya tu yg cheq sue buat skrg asz,berdoa n tawakal.semua tu di tangan Allah swt..

adyna : 5 bln pn ada risiko keguguran jgk ke kak?bahayanya..sepanjang kehamilan nmpaknya kne jg betul2 kn kak?

PutriesNoora said...

InsyaAllah semua selamat....sy doakan awak dan baby sama2 kuat ye...amin ya Allah...

korang klik la lagi ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...