Followers

Wednesday, October 3, 2012

doc :baby awak mungkin dah x de...

Dengan lafaz بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم "Ya ALLAH ya Tuhanku, berikanlah kebahagiaan kepada kami ketika kesedihan mengisi hari kami. Berilah kekuatan kepada kami untuk menjadikan keluarga kami ini keluarga yang sentiasa dipenuhi dengan rasa cinta dan kasih sayang diantara satu sama lain. Dihiasi juga senantiasa dengan bacaan ayat-ayat suci Al-Quran.Ya ALLAH,Tuhan yang maha Pengasih dan Penyayang jadikanlah keluarga kami ini tenteram dan bahagia didalam keimanan dan ketakwaan kepada-MU.kurniakanlah zuriat yg soleh dan solehah kepada kami,peliharalah anak kami dan lahirkanlah ia dalam keadaan yg sempurna." Amin



pagi tadi saya ada temujanji dengan doc pakar di hospital..
sampai kt sana biasalah kena timbang dan cek bp.
lepas siap,tunggu jap lps tu nurse panggil nama saya masuk jumpa doc.
doc tnya itu uni..bla bla bla..
lepas tu naik katil untuk scan..nasib saya dapat doc lelaki.
tp x pelah bukan scan ikut bawah pn kn?

scan punya scan doc tu tak nampak apa2,
doc perempuan plak scan..maklumlah pakar kt gov ni gabung satu bilik.
tempat scannya cuma 1 je..
scan punya scan doc tak nampak pun denyutan jantung saya..
jantung pn tak nampak.
panggil doc pakar sendiri,dia pun cakap baby tu macam dah tak de harapan untuk hidup!
saya diam..tak tau nak fikir apa masa tu bila doc cakap macam tu.
doc cakap baby tu tak gugur sebab doc ada bagi ubat duphaston..
doc bg temujanji 2 mggu lg..
keluar dari bilik doc terus saya nanges,saya x ada kekuatan untuk kehilangan anak yg
saya kandung buat kali ke 3..

tak layak ke saya untuk jadi seorang ibu???

10 comments:

pnsusu said...

YA ALLAH...moga ada keajaipan darimu...
Selamatkan la nyawa baby ini..biar ia kekal sihat dan sempurna sehingga lahir dan membesar menjadi anai yg soleh...amin

::EIDA:: said...

Sabar ye dear~~ Semuanya ada hikmah! =)

D Yatie said...

su....janganlah cakap macam tu...sabar ye...insyaAllah baby selamat....

Fiqah said...

Salam Sis,
Sabar k. Semoga semuanya dipermudahkan. Fiqah paham sgt2 perasaan Sis. Coz Fiqah pun pernah gugur 2 kali. Fiqah harap semoga kandungan kali ni semuany selamat iye. Amin...

Aida said...

salam kak..
sedih lah kalo mcm ni.
aida xtahu nak kata apa, cuma banyak2 lah bersabar..

cendawanpink said...

insyaAllah baby selamat..
coz kawan sy pon dlu doc ckp camtu..
maybe HB baby masih x kuat lagi..
tu xdpt scan..

sy doakan kawan blog sy ni yg terbaik & menjadi seorang ibu..
aamiinn.. :)

PutriesNoora said...

jangan mcm ni....ape kata try g kat berubat traditional sebelum jumpa doc lagi sekali...kalau nak,noora leh rekemen beberapa tempat,mana tau baby masih boleh diselamatkan..email noora ye kalau nak try...yellowz_Putries@yahoo.com

Puan K said...

Cuba awak try gi scan kat klinik lain, untuk dapatkan 2nd opinion.. Maybe baby terselindung kat mana2...Apa2 pun K doakan everything akan selamat, and baby sihat2 je kat dalam tu.. jangan stress2, yakinkan diri yang baby kali ni akan jadi rezeki awk... Insya'Allah.. Allah akan perkenankan..aminnn..

mizzy amalina said...

sabar ye dear....mudah2an ada hikmah Allah berikan semua ni. Selagi xconfirm betul2, bertawakal pd Allah..kalau betul2 jadi,bykkan bersabar,ingat Allah..kami doakan mudah2an u & baby selamat.Insyaallah.. :)

Sizuka said...

Saya doakan baby awak selamat.. Sabar byk2, jgn stress dan banyakkan berehat.. Kalau boleh bed rest jer.. InsyaALLAH...

korang klik la lagi ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...